είναι πάλι όλα μέλι γάλα…..

Geplaatst op 25 maart 2014, om 12:51

het is weer allemaal koek en ei…..
(het is weer alles honing -en- melk)

Het Griekse woord voor ” honing” is το μέλι en dat zien we bijvoorbeeld ook terug in het Franse “miel”. De “bij” is in het Grieks η μέλισσα. Naast του μελιού (van de honing) welke vorm de 2e naamval is, bestaat er ook een geleerde vorm, namelijk του μέλιτος. Deze vorm komen we tegen in de uitdrukking “ο μήνας του μέλιτος” die een vertaling is van het Engelse “honeymoon” en hoewel de etymologie niet geheel eenduidig is of we onder “moon” maan of maand moeten verstaan, klinkt dit toch iets charmanter dan “wittebroodsweken”. Het zal deze bij allemaal worst wezen…..

  • 2014: jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

maart 2014

  • Facebook artikelen

  • Facebook artikelen archief